Biografie

CEES WOUTERS, DIRIGENT

Cees Wouters is geboren in 1955 te Reusel.
Hij studeerde Muziek Vakonderwijs Akte A bij Jan Matter ( 1985),
Koordirectie bij Jacques Wijnen (1988) en Docentschap Koristenopleiding ( 1991).
Cees volgde orkestdirectie bij de dirigenten Jan Stulen en André Presser (D), Barokinterpretatie bij Jos van Veldhoven, en kinderkoordirectie bij Silvére van Lieshout.
De koormuziek is Cees met de paplepel ingegeven. Vanaf zijn 17e stond hij voor diverse koren, waar hij prachtige resultaten mee behaalden.
De volgende koren, en orkesten stonden in het verleden onder leiding van Cees: Kamerkoor Nomen Nesicio, Vocal groep Compaen, Strijkorkest Ma Non Troppo, Mannenensemble Dubbel Zes, Operakoor Concordia, Kamerorkest Ensuite en Musicalvereniging Boems.
Momenteel is Cees werkzaam bij 2 koren. Onder zijn bezielende leiding staat Kempenkoor, en het Kempisch Kamerkoor.

Cees Wouters werkte samen met diverse orkesten, waaronder

– Het Brabants Kamerorkest
– Het Nederlands Promenade Orkest
– Kamerorkest Continuo
– Randstedelijk Begeleidingsorkest Sinfonia
– Atlantis Orchestra uit Praag
– The Pilsen Philharmonic Orchestra uit Pilsen

Voor zijn Bach en Händel projecten werkte Cees samen met barokorkesten:

– Concerto Barocco
– Het Brabantsch Muzyk Collegie

In Sint Petersburg werd Cees als gastdirigent uitgenodigd om samen met de Koninklijke Harmonie Sophia,s Vereeniging en het Russische beroepskoor “Smolnykoor” de Carmina Burana van Carl Orff uit te voeren, in de Smolnykathedraal.

Samen met Antony Hermus – GMD van de Anhaltisches Theater in Dessau, en chef-dirigent van de Philharmonie Anhaltische (D) – en Lucie Hillen – mezzo sopraan en Zangpedagoge te Breda- was Cees als docent betrokken bij de Nationale Koorweek in Oudenbosch. Vanaf 2002 tot 2008 werkte het drietal onder de naam “Vocaal Centraal” met een eigen koorproject . Dit (zomer)koorproject was bedoeld voor de geschoolde zangers, die een niet-alledaags repertoire instudeerden en vervolgens presenteerden tijdens een slotconcert.

Cees Wouters is ook regelmatig als jurylid bij korenfestivals betrokken voor zowel lichte als klassieke muziek. Cees was jury-voorzitter van het legendarische International Youthchoir Festival.

Als dirigent verzorgde hij reeds vele concerten in het buitenland. ( Polen, Luxemburg, Tsjechië, België en Rusland.)
In 2002 werd Cees voor zijn verdiensten voor het culturele en muzikale leven in Veldhoven onderscheiden met de cultuurpenning van de Gemeente Veldhoven.